tirsdag den 11. april 2017

Bundesligovej All-Stars 2013/2014

Tohtoročný ročník nemeckej najvyššej súťaže je definitívne minulosťou a na rad tak prichádza tradičné zhrnutie. Ako obvykle si zvolíme najlepšie jedenástku, ktorú doplní náhradník do každej rady a nesmie chýbať meno z radov trénerov.Samozrejmosťou sú doplňujúce kategórie…
bundesligovej redakcii pre tento ročník zastupuje iba Jiří Vojík, ktorého doplnil Petr Vaněček a po vzore anglickej Premier League sa dostalo aj na hlas z fanúšikovských radov, konkrétne ide o Williho Schröckingera, známeho priaznivcov mníchovského Bayernu.
Podobne ako pred rokom putovala aj tento rok Meisterschale do Mníchova, kde sa na blížiace oslavy mohli pripravovať s naozaj veľkým predstihom, pretože Bayern mal istotu obhajoby titulu dlho pred samotným koncom sezóny. Na rozdiel od predošlého roka sa však do ideálnych jedenáctek toľko zástupcov z majstrovského tábora nepretlačili.Ako jediný sa vo všetkých troch zostavách objavil Arjen Robben, ktorému sa z väčšej časti vyhýbala zranenia a mohol tak naplno ukázať svoje kvality. Vo výpočte nechýbal ani David Alaba, ktorý sa u Schröckingera objavil v základnej zostave, kdežto Vaněček posadil mladého beka iba na lavičku. Raz sa dostalo aj na Maria Mandžukič, ktorý nemal pod vedením Pepa Guardiolu práve dvakrát na ružiach ustlané a teraz už sa začína pozvoľna špekulovať o jeho odchode…
Väčší dôvere sa u respondentov tešila Borussia Dortmund. Samozrejmosťou bolo jednohlasné vymenovanie Marca Reuse, ktorý sa po odchode Maria Götzeho stal hlavnou ofenzívnej silou žltočierne ekipy.Hneď dvakrát sa do základu pretlačila tiež defenzívne istota Mats Hummels a chýbať logicky nemohol ani kráľ bundesligových strelcov Robert Lewandowski, ktorý by sa u Vojík pozrel do hry od začiatku, zatiaľ čo zvyšná dvojica nechala poľského kanoniera medzi náhradníkmi. Miernym prekvapením m ôže byť pre niekoho Kevin Großkreutz, ktorý sa u Vaněčka objavil na pravom kraji obrany, kde však univerzálny bojovník, pri absencii Lukasza Piszczek, predvádzal skvelé výkony. Vojík by sa na lavičku ešte vtesnal Roman Weidenfeller.
Svoje želiezka v ohni má pochopiteľne tiež tretí Schalke.Úplná zhoda je k videniu na poste brankára, kde oprávnene dostal dôveru po dlhodobom zranení vo výbornej forme sa vrátil Ralf Fahrmann. Bez opomenutie nezostal ani Kevin-Prince Boateng, ktorý sa po svojom príchode z AC Miláno výraznou mierou podieľal na vzostupe Königsblauen. Pre Vaněčka by potom hral prím na hrote Klaas-Jan Huntelaar, ktorý aj napriek dlhodobý výpadok stihol nasádzať dvanásť ligových gólov.
Leverkusen, ktorý sa v druhej polovici sezóny potýkal s dlhotrvajúcou krízou, sa môže spoľahnúť na Omer Toprak, ktorý sa teší dôvere u všetkých troch opýtaných.Ako náhradného brankára si ešte Vaněček zvolil Bernda Lena.
Ani ďalšie nemeckí zástupcovia, ktorí budú hrať budúci ročník európskych pohárov, nevyšli naprázdno. Vojík s Vaněčka na ľavom kraji defenzívnej štvorica stavili na Ricarda Rodrígueza, ktorému dosť možno bude Wolfsburg už tesný…Z Mönchengladbachu podľa Schröckingera vyčnieval Christoph Kramer, kdežto Vojík by si z Favreho družiny vytiahol Martina Stranzl, ktorý znovu oddialil chystaný koniec aktívnej kariéry.Veľa vydarenú sezónu má za sebou tiež Mainz, ktorého rady hneď dvakrát reprezentuje Zdeněk Pospěch, ktorý ako jeden z najlepších pravých obrancov nemeckej najvyššej súťaže zrejme odchádza do Opavy.Vojík potom nominoval do základu obrovskú nádej Johannesa Geise a na lavičku sa do jeho výberu pretlačil ešte Shinji Okazaki, ktorý po trápení v Stuttgarte zaznamenal úctyhodných pätnásť ligových zásahov.
Bez povšimnutia samozrejme nemôže zostať ani Augsburg, ďalšie obrovsk é prekvapenie uplynulého ročníka, ktorý medzi vyvolenými zastupuje Daniel Baier (Schröckinger a Vaněček), pričom nezabudlo sa ani na Andrého Hahna, ktorý si skvelými výkonmi vyslúžil prestup do Mönchengladbachu.
Snáď najzábavnejšie futbal zo všetkých celkov ponúkal Hoffenheim, ktorý mal jedného naozaj vyčnievajúceho ťahúňa, ktorým bol Roberto Firmino.Práve brazílsky šikula dokázal v spolupráci s Kevinom Vollandem rozvrátiť prakticky akúkoľvek defenzívne hrádzu.
Vo všetkých základných zostavách potom nájdeme ešte Josipa Drmiče, ktorý po svojom príchode do Norimbergu okamžite uchvátil skvelými výkonmi a najmä neutíchajúcim gólovým apetítom, nakoniec to však na záchranu franského tímu nestačilo a švajčiarska kométa sa sťahuje za lepším do Bayeru Leverkusen. Vaněček vsadil tiež na Fabiana Lustenberger, ktorý konečne dokázal vo Starej dáme naplniť dlho nevyužitý potenciál.Vyrieknuté po tom bolo tiež meno Kevina Trapp, ktorý však z tímového hľadiska zažil výrazný ústup zo slávy, keď z pohárových pozícií spadol Frankfurt až do spodku tabuľky.
Vojík s Vaněčka by svoje výbery zverili do rúk Markusa Weinzierl, ktorý prekvapil širokú futbalovú verejnosť a so skromným Augsburg dokázal opätovne vybojovať záchranu. Schröckinger potom stavil na "domáceho" Pepa Guardiolu, ktorý okamžite po svojom príchode oslávil double.
Najväčším prekvapením dominuje nečakaná suverenita Augsburgu, ktorý namiesto očakávaného boja o záchranu čeril vody na opačnom kraji pelotónu.Bez odozvy pochopiteľne nezostalo ani výrazné zlepšenie Eintrachtu Braunschweig, ktorý sa tak ako tak medzi elitou neudržal a nezabudlo sa ani na Schalke, ktoré skvelými výkonmi ťahalo hneď niekoľko mladíkov…Prekvapením sa stali tiež bránkovej hody pri zápasoch Hoffenheimu a nezabudlo sa ani na jednotlivca , konkrétne ide o Andr ého Hahna (Schröckinger) a Adriána Ramosa s Thiago Alcântara (Vaněček).
Pri pohľade na tri najväčšie sklamanie sa opakuje trápenie tradičných velikánov zo Stuttgartu a Hamburgu, zabudnúť sa nemôže na žalostný sériu Norimbergu alebo veľa zlý herný prejav Leverkusene pod vedením Sami Hyypiäho.Vojík sklamali tiež nemastné a neslané výkony zástupcov z českej kotliny, pričom Vaněčka sa zase nepáčil spôsob odchodu Thomasa Tuchel.
Jiří Vojík

All -Stars (4-2-3-1): Ralf Fahrmann (Schalke) - Zdeněk Pospěch (Mainz), Mats Hummels (Dortmund), Ömer Toprak (Leverkusen), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg) - Kevin-Prince Boateng (Schalke), Johannes Geis (Mainz) - Arjen Robben (Bayern), Marco Reus (Dortmund), Josip Drmić (Norimberg) - Robert Lewandowski (Dortmund)

Náhradníci: Roman Weidenfeller (Dortmund) - Martin Stranzl (Mönchengladbach) - Roberto Firmino (Hoffenheim) - Shinji Okazaki (Main z)
Tréner: Markus Weinzierl (Augsburg)
prekvapenie:
1.Jarné zmŕtvychvstania Eintrachtu Braunschweig
2. Skvelé výkony mladíkov zo Schalke (Ayhan, Goretzka a Meyer)
3. Útok Augsburgu na pohárovú Európu ABC Slovenského Sklamanie:
1. Pokračujúce trápenia Stuttgarte a Hamburgu
2. Suverenita Bayernu Mníchov
3.Výkony českých hráčov

Willi Schröckinger
All-Stars (4-2-3-1): Ralf Fahrmann (Schalke) - Zdeněk Pospěch (Mainz), Ömer Toprak (Leverkusen), Mats Hummels (Dortmund), David Alaba (Bayern) - Daniel Baier (Augsburg), Christoph Kramer (Mönchengladbach) - Arjen Robben (Bayern), Marco Reus (Dortmund), Josip Drmić (Norimberg) - Mario Mandžukić (Bayern)
Náhradníci: Kevin Trapp (Frankfurt) - Dante (Bayern) - Roberto Firmino (Hoffenheim) - Robert Lewandowski ( Dortmund)
Tréner: Pep Guardiola (Bayern)
Prekvapenie:
1. Rýchlosť Bayernu Mníchov pri zaistení majstrovského titulu
2. Gólové hody v zápasoch Hoffenheimu
3.André Hahn
Sklamanie:
1. Jesenné séria Norimbergu bez víťazstva
2. Trápiaci sa tradičné bundesligovej kluby (Stuttgart a Hamburg)
3.Herný prejav Leverkusene pod vedením Sami Hyypiäho

Petr Vaněček
All-Stars (4-1-4-1): Ralf Fahrmann (Schalke) - Kevin Großkreutz (Dortmund), Fabian Lustenberger (Hertha), Ömer Toprak (Leverkusen), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg) - Daniel Baier (Augsburg) - Arjen Robben (Bayern), Roberto Firmino (Hoffenheim ), Marco Reus (Dortmund), Josip Drmić (Norimberg) - Klaas-Jan Huntelaar (Schalke)
Náhradníci: Bernd Leno (Leverkusen) - David Alaba (Bayern) - André Hahn (Augsburg) - Robert Lewandowski (Dortmund)
Tréner: Markus Weinzierl (Augsburg)
Prekvapenie:
1. Adrián Ramos
2. FC Augsburg
3.Thiago Alcâ ntara
Sklamanie:
1. "Boj" o Meisterschale
2. Spôsob odchode Thomasa Tuchel z Mainz
3.

Záchrana Hamburger SV

Ingen kommentarer:

Send en kommentar