søndag den 23. juli 2017

Liberec chce Portugalcom v Európskej lige vnútiť svoju vlastnú hru

"Toto je ešte len tá pravá Európa. Konečne začína to, o čo sme sa všetci snažili, "hovorí Trpišovský. "Veľmi sa na ten zápas teším. Po nervoch v play-off, keď nás každý gól mohol pribrzdiť na ceste do skupiny, to bude niečo iné. Teraz máme istých šesť zápasov. Nemusíme sa báť inkasovaného gólu, nebude to tak zviazané systémom doma-vonku. "

Okrem Bragy majú Liberečtí v skupine za súpera francúzsku Marseille a holandský Groningen. "Ja síce nemám tyhle prognózy veľmi rád, ale favoritmi skupiny sú podľa mňa Marseille a práve Braga, ktoré máme na úvod.Tieto zápasy môžu určiť, ako sa bude skupina vyvíjať, "odhaduje liberecký kapitán David Pavelka.

Pred dvoma rokmi bol pri tom, keď Slovan takisto postúpil do základnej skupiny Euró pskej ligy a prešiel dokonca až do jarných bojov. Okrem iného aj cez portugalský Estoril. "Vtedy to pre mňa bolo niečo nové, teraz už viem, do čoho idem," povedal Pavelka. "Ak budeme plniť taktické pokyny a predvádzať to, čo v lige, môžeme rozhnevať každého súpera v skupine. Nie sme pod tlakom, bude záležať len na tom, ako veľmi budeme chcieť a ako si tie zápasy užijeme. "

Liberec je na úspešné vlne.Prehral len úvodné Superpohár v Plzni a od tej doby má sériu desiatich zápasov bez prehry. Úspešný je zatiaľ v Európe aj v českej lige, kde mu aktuálne patrí druhé miesto.

Tréner Jindřich Trpišovský, ktorý prevzal Liberec v letnej pauze, strávil štúdiom dnešného súpera Bragy veľa hodín. "Je to vzácny tím v tom, že je ako predstaviteľ juhoeurópskeho futbalu nielen silný v kombinácii a technike, ale zároveň je netypicky disciplinovaný. Hrá v rozostavení 4-4-2 s dobrou obranou a rýchlym prechodo m do útoku, "uviedol Trpišovský.

Zároveň vyhlásil, že hra Portugalcov pre neho nie je zas tak podstatná. "V predkole Európskej ligy sme sa veľa zaoberali súperovi, teraz sa chceme hlavne sústrediť na našu hru.Boli by sme radi, aby sa U Nisy hralo podľa našich nôt a Braga sa musela prispôsobiť nášmu štýlu a nie my im. "

Náladu Trpišovskému trochu kazia zdravotný stav niektorých dôležitých hráčov. "V stredu ihriska nám zostali traja hráči. Ale nechcem to hovoriť menovite. Na druhú stranu máme široký káder a v lige aj v Európe už sme ukázali, že máme kam siahnuť. "

desaťtisícové štadión U Nisy by mal byť na dnešný zápas Liberca s Bragou takmer vypredaný. Stretnutie sa začne v 19 hodín, priamy prenos vysiela Nova Sport 2.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar